0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Yerel seçimler ve Cumhur İttifakı 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında yapılan ve adına Cumhur İttifakı denilen ittifak, sadece iki partinin seçimlerden kârlı çıkmasına yaramamış, aynı zamanda millî birlik ve bütünlüğe de önemli psikolojik katkı sağlamıştı… 

Bütün Anadolu sathında iki partinin tabanı, tabiri caizse kendilerini bir uçağın iki kanadı gibi hissediyorlardı… 

İki partinin tabanındaki ilişkiler bir merhaba bazında iken, ittifaktan sonra sıcak bir kucaklaşma evresine geçilmişti!.. 

Bu olumlu hava ile mahallî seçimlere gidileceği düşünülürken, hiç hesapta olmayan ufak-tefek gerekçelerle, bu ittifak yara aldı!.. 

Yara aldı diyorum, zira liderlerin olgun tavrı olmasaydı, iş iki partinin sözcülerine ve alt kademedeki yöneticilerine kalsaydı, ittifakın ruhuna Fatiha okunabilirdi… 

Fatiha okunsaydı ne olurdu… diye düşünenler olabilir. Lafı uzatmadan, kestirmeden cevaplayayım: 

Muhalefet zil takıp oynardı.  

Cumhur İttifakı’nın tabanı mahzun ve üzgün bir hâlet-i ruhiyye içine düşerdi!.. 

Hâ, Cumhur İttifakı’nın tabanında, iki partiden de azınlık bir grup buna sevinebilirdi… Ama ezici çoğunluk mahzun olurdu, bu kesin!.. 

Liderlere teşekkür etmek lazım!.. Onlar da zaman zaman maksadı aşan ifadeler kullanmış olabilirler… Fakat, ittifakı bozacak, zayıflatacak, çatlaklar oluşturacak eylemlere ve sözlere müsaade etmediler!.. 

Mahallî seçimlere çok az bir süre kaldı. Bütün partiler adaylarını tespit etmekle meşguller… 

İşin doğrusu, mahallî seçimlerde Ak Parti ile MHP’nin ittifak yapıp yapmaması çok da gerekmiyor. Hayatî derecede lüzumlu da değil!.. 

Gerek görülen yerlerde, Cumhur İttifakı’nın tabanı bunu zaten yapacaktır!.. 

Tek şartla: 

İki partinin sözcüleri ve adayları seçim sürecinde birbirlerini hırpalamazlarsa, tabanlarını germezlerse, taban, belediyeyi CHP’ye veya HDP’ye kaptırmamak için CUMHUR İTTİFAKI’NIN RUHUNA GÖRE HAREKET EDEBİLİR! 

Nitekim Sayın Bahçeli, dün teşkilatlarına gönderdiği genelgede bu noktanın yara almaması için hem güzel bir üslup kullandı, hem de işaret verdi!.. 

Bu hassasiyeti Ak Parti’nin de, adaylarının da göstereceğine ben eminim!.. 

Bu tavrın hem Cumhur İttifakı için, hem de ülkenin istikrarı için hayırlı olacağı açıktır! 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX